Парламентът прекрати предсрочно мандата на Георги Гатев като зам.-председател на Националното бюро

...
Парламентът прекрати предсрочно мандата на Георги Гатев като зам.-председател на Националното бюро
Коментари Харесай

Без дебати: Депутатите уволниха Георги Гатев от Бюрото за контрол на СРС

Парламентът приключи предварително мандата на Георги Гатев като зам.-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разузнавателни средства.

Гласуването мина без диспути. Народните представители взеха решението единомислещо - " за " освобождението му гласоподаваха 111 депутати, нямаше срещу и въздържали се.

Преди гласуването депутатът от БСП Славчо Велков предложи Гатев да бъде позволен в зала и да бъде изслушан, с цел да показа своята позиция. Предложението беше подкрепено само от Движение за права и свободи, от чиято квота Гатев беше определен за члена на бюрото.

Прекратяването на пълномощията му се наложи заради несъответственост с длъжността, която заемаше. Причината е, че на Гатев му е лишен достъп до класифицирана информация. ДАНС реши да го лиши от достъп до секретна информация поради това, че помагал на обвинени и подсъдими.Гатев апелира решението и разгласи, че то е с изцяло неразбираеми претекстове. В началото на годината тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отхвърли жалбата му. В едномесечен период би трябвало да бъде определен различен член на бюрото за надзор върху подслушванията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР